ViewBase söker medarbetare

ViewBase söker medarbetare till Uppsala och Stockholm

Om ViewBase – A part of Combined Excellence

ViewBase är ett BI-företag som sedan starten 2006 levererat beslutsstöd som skapar stort mervärde för våra kunder. Idag är vi 26 medarbetare på flera orter som varje dag engagerar sig i våra kunders vardag och brinner för det dom gör. 

Vi är ett mindre entreprenöriellt bolag, som är flexibla och snabba, men genom koncernen Combined Excellence är vi också stora och har förmågan att ta oss an digitaliseringens utmaningar inom ett flertal områden. Vi tar en aktiv roll och hjälper våra kunder i den digitala transformationen med kunskap om BI och utvalda branscher.

Vi är experter inom Qliks plattform samt Microsofts Power BI. Vi arbetar främst inom detalj- och e-handel, energisektorn, restaurang och tillverkade industri. Vi finns i trevliga lokaler i Stockholm, Uppsala och Karlstad. I Stockholm planerar vi en flytt till nya härliga lokaler i city.

 

Vill du arbete med den senaste tekniken och samtidigt nära kundens affär?

ViewBase brinner för att förenkla vardagen för beslutsfattare. Vi tar en aktiv roll och hjälper våra kunder i den digitala transformationen med kunskap inom BI och utvalda branscher. Vi är rådgivare och partners i våra kunders utveckling.

Om rollen

Vill du arbeta i framkant med Business Intelligence? I rollen som beslutsstödskonsult kommer du vara en drivande rådgivare och partner i kundens digitala utveckling. Du kommer stötta våra kunder att komma till insikt för ett bättre beslut, där du har en avgörande roll. Du kommer att få möjlighet att både utveckla dig inom den senaste BI-tekniken, men även inom de affärsstrategiska behov som våra kunder har inom sina respektive branscher. 

Din profil

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom IT och meriterande är om du har en ingenjörsutbildning. Du har kunskap av BI-verktyg som Qlik och Power BI. Vi ser att du talar svenska och engelska i flytande tal och skrift.

Du drivs av att hjälpa kunden i deras dagliga verksamhet och har erfarenhet av projektledning (som deltagare eller ledare). Du är en innovativ teamplayer och trivs i mötet med kund. Om du har branschkunskap inom Energi, Retail eller e-handel så är det ett plus.

Dina egenskaper

Du är snabbtänkt och gillar kontakt med kund samt älskar utmaningar. Du är ansvarstagande, både vad det gäller personlig utveckling och kundutveckling. Du trivs när det är ett högt tempo och när besluten är snabba. Du är social och empatisk och står upp för mänskliga rättigheter och allas lika värde.

ViewBase erbjuder

Vi erbjuder dig struktur och flexibilitet, utveckling och reflektion, utmaningar, glädje och härliga kollegor. Vi sätter våra konsulter i fokus med resultatet att kunden alltid ska få den bästa lösningen.

Vi jobbar med mentorskap för våra juniora konsulter och har regelbundna konsultträffar där man får möjlighet att utbyta erfarenheter, lära känna varandra och helt enkelt också ha kul tillsammans. En gång per år åker vi alltid på en resa tillsammans inom hela Combined Excellence, en träff som möjliggör utbyte och utveckling inom hela koncernen.

Vi jobbar alltid i team, vilket också gör att det hela tiden finns ett stöd hos kollegorna i våra kundprojekt. Hårt arbete, engagemang och att bidra till helheten lönar sig alltid i ViewBase.

En gång per år åker vi alltid på en resa tillsammans inom hela Combined Excellence alternativt med ViewBase, en träff som möjliggör utbyte och utveckling inom bolaget eller hela koncernen .ViewBase är ekonomiskt stabilt och har nöjda medarbetare, vilket är en förutsättning för en bra och stabil relation till våra kunder.

Läs vad våra nyanställda på ViewBase tycker

Vegar Lie Arntsen
Vem är du, på vilket kontor jobbar du, och hur länge har du jobbat på ViewBase?– Jag heter Vegar Lie Arntsen och är rätt nyanställd på ViewBase nyaste kontor i Uppsala. Jag har precis hunnit klart med min andra arbetsvecka.

Vad var avgörande för att du valde ViewBase som din nya arbetsgivare?– Utöver att jag får arbetsuppgifter som jag ser fram emot att ta tag i så är det viktigt för mig att veta att jag kan balansera arbetsliv med familjeliv här på ViewBase. Det blir fort ett pussel när jobb, hämtning, lämning, handbollsträningar, musikskola och annat ska gå ihop, så en viktig del av mitt beslut berodde på att jag ges möjlighet att själv styra min här på ViewBase. Det var också viktigt för mig att tro på ViewBase affärside, ledning och arbetssätt, något som jag fick under de samtal jag hade med bl.a. VD Olaf och Konsultchef Greger innan jag började jobba här.

Henrik Rendahl
Vem är du, på vilket kontor jobbar du, och hur länge har du jobbat på ViewBase?
– Henrik Rendahl, jobbar på Karlstads-kontoret sen augusti 20169.

Vad var avgörande för att du valde ViewBase som din nya arbetsgivare?
– Avgörande för mig var det personliga engagemang som jag kände under intervjuerna. ViewBase representanter förmedlade på ett mycket passionerat och trovärdigt sätt hur de brinner för att hjälpa kunden. De framhävde också vikten av allt som inte har med teknik att göra, vilket jag upplever att många IT-företag ofta glömmer bort.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare anställning
Anställningens omfattning: Heltid
Ort: Stockholm och Uppsala

Vi önskar ha din ansökan senast 31 december. Vi beaktar ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

Rekryteringen sköts av Women Ahead – en rekryteringsbyrå med fokus på kvinnor inom IT-, teknik- och telekom. För frågor om tjänsten, kontakta petra@womenahead.se, tel. 0767-236208.

 

 ”Att anlita Women Ahead påvisar att ViewBase gjort ett aktivt val att öka upp jämställdhet och mångfald på företaget”

 

Varmt välkommen med din ansökan!