Vi välkomnar ViewBase nya traineer

Möt Moa och Marcus – våra nya traineer på ViewBase

Den 30 augusti får vi trevlig tillökning på ViewBase. Det är Moa Wallin och Marcus Thörnberg som då påbörjar ViewBase traineeprogram. Vi ser mycket fram emot starten och hälsar dem hjärtligt välkomna. 

Vill du lära känna dem bättre redan nu? Läs fortsättningen! 

 

Hej Moa! Hur känns det att börja som trainee på ViewBase?

– Det känns fantastiskt roligt! Jag har redan fått ett härligt välkomnande och även om det skönt med sommar och semester ser jag verkligen fram emot hösten.  

Varför sökte du till ViewBase traineeprogram?

– Även om jag varit inne och nosat på det under utbildningens gång var det först under masterprogrammet som jag kom i kontakt med Business Intelligence och kände ganska omgående att det var något jag tyckte var både intressant och roligt. När jag sedan hittade ViewBase traineeprogram var det en självklarhet att söka. Dels kändes traineetjänsten som en god övergång från universitetet till arbetslivet, dels fick jag fick en väldigt bra känsla av ViewBase som företag. 

Vad ser du mest fram emot?

– Jag ser verkligen fram emot att få träffa massvis med nya människor och få möjlighet att ta lärdom av alla. Det ska även bli väldigt roligt med de utbildningar som ingår och att få träffa de övriga traineerna. Sedan håller jag alla tummar och tår för att få åka in till kontoret och äntligen låta det som det senaste året varit ett kombinerat mat- och arbetsbord få återgå till att endast vara ett matbord.

Vad gör du på din fritid?

– För tillfället blir det en del fokus på krukodling i fönster och på balkong. Jag tror de flesta som träffat mig de senaste månaderna tvingats lyssna på ohämmat skryt om årets gurkskörd. I övrigt slukar jag poddar, löser korsord och testar nya viner på löpande band. 

 

 

Hej Marcus! Hur känns det att vara en av ViewBase traineer? 

Det känns superbra! ViewBase är ett spännande företag med massor av expertis internt, men även extern expertis då man är en del av CombinedX, vilket främjar kunskapsutbyte och samarbete. Det känns väldigt bra att ha fått ett förtroende från ViewBase och jag kan inte vänta att få visa vad jag går för!  

Varför sökte du till ViewBase traineeprogram? 

Jag har sedan en tid tillbaka funnit ett genuint intresse för BI-lösningar av olika slag och har därför letat mig mot denna bransch när jag nu har tagit examen från universitetet. Då jag har en kandidatexamen i företagsekonomi och en masterexamen i digital affärsutveckling känns det som att jag kan bidra och använda mina kunskaper i kombination med ViewBase BI-lösningar.

Vad ser du mest fram emot? 

Att träffa kollegorna, helt klart. Jag älskar att ta del av andras erfarenheter och färdigheter för att jag sedan ska få nya mål och sträva efter att få en så bred kompetens som möjligt. Upplägget på traineeprogrammet känns även det väldigt spännande, då man får möjligheten att träffa personer från hela CombinedX och samtidigt få lära sig om många olika aspekter.

Vad gör du på din fritid? 

Jag är i grund och botten en fotbollsnörd, vilket tar upp en hel del tid av min fritid, då jag både spelar fotboll själv och tycker om att följa fotboll. Vidare tycker jag självklart om att spendera mycket tid med vänner och familj, och framför allt att uppleva nya saker i vardagen. Då jag är relativt ny i Stockholm finns det alltid någonting nytt att hitta på, oavsett om det är att paddla kajak i skärgården eller att utforska de bästa barerna i närheten!  

 

Är du intresserad av att gå ViewBase traineeprogram? Ansök till hösten 2022 redan nu.