Sofia, ny in på Karlstad­kontoret

 

I augusti började vår nya Karlstad-trainee Sofia Inelind. Hon har precis tagit sin examen i IT, projektledning och affärssystem, en treårig utbildning vid Karlstads universitet (KAU). Före utbildningen har hon jobbat både som ekonom och bolånespecialist.

 

Sofia säger att hon alltid varit nyfiken och öppen för att lära sig nya saker och när hon blev erbjuden en ekonomitjänst i ledande position började hon tänka till om framtiden. I stället för att tacka ja till erbjudandet hittade hon utbildningen vid KAU som kändes helt rätt och började då plugga informatik.

-Själva BI-området var något jag kom i kontakt med under studietiden och tyckte redan då att det både var kul och ett område där mina tidigare erfarenheter kommer till nytta, säger Sofia.

 

Vägen in som trainee

När det sedan var dags att söka jobb såg hon att det fanns (och fortfarande finns) ett behov av BI-konsulter hos ViewBase valde att söka. Men varför landade valet på just traineeprogrammet?

– Eftersom jag redan bestämt mig att det är BI jag vill jobba med så sökte jag en av tjänsterna och när Greger Blomster, konsultchef på ViewBase, kontaktade mig och vi pratat en stund så tipsade han även om traineeprogrammet som alternativ. Jag tänkte direkt att det är ju det här jag skulle sökt hela tiden!

 

Det kommande året på ViewBase

Sofia berättar att det känns som att förväntningarna på traineeprogrammet klarnat lite. Från att de varit något diffusa till att de faktiskt mynnat ut i något specifikt.

– Programmet ger ju en inblick i ”konsultvärlden” och det känns jättekul att få både tips, råd och möjligheten att nätverka med både seniora konsulter och traineer på andra bolag inom CombinedX. Jag känner också att programmet har en bredd och ger en inblick i de förväntningar som finns i branschen både på konsulter och arbetsgivare.

 

Upplevelsen hittills

Det är ju alltid en speciell känsla att komma ny in på en arbetsplats, men hur har du upplevt onboardingen på ViewBase och Karlstadkontoret så här långt?

– Alla är väldigt välkomnande och hjälpsamma, introduktionen har funkat jättebra. Ambitionerna på ViewBase och hos koncernen CombinedX är stora och mycket händer, säger Sofia. Det är jättekul att vara en del av den resan och dessutom i ett väldigt öppet företagsklimat, fortsätter hon.

 

Mer om Sofia

För att lära känna dig som person lite bättre, om du hade 4 timmar till på ett dygn – vad skulle du göra mer av?

– Oj, det var svårt! Jag tror jag skulle se till att sova någon timme mer per natt och lagt mer tid i stallet – typ varje dag i stället för två till tre dagar i veckan. Sen önskar jag såklart också mer tid med familjen.

 

Vi hälsar Sofia än en gång varmt välkommen till ViewBase och ett spännande och utvecklande år!

 

Vill du också bli en av oss?

Kolla in alla lediga tjänster på vår karrärsida.