Möt Jesper Byström & Andreas Brösemyr

Möt ViewBase nyanställda, Jesper och Andreas

Möt Andreas Brösemyr

Vem är du, på vilket kontor jobbar du, och hur länge har du jobbat på ViewBase?

Jag heter Andreas Brösemyr och är det senaste tillskottet på kontoret i Uppsala, där jag precis påbörjat min andra arbetsvecka.

Vad var avgörande för att du valde ViewBase som din nya arbetsgivare?

Redan vid första kontakt fick jag en positiv bild av företaget. Efter möten med representanter från ViewBase och rekryteringspartnern WomenAhead förstärktes denna bild. Det här är ett företag där jag får möjlighet att utvecklas i min yrkesroll likväl på ett personligt plan. Som småbarnsförälder värdesätter jag även balans mellan familjeliv och arbetsliv, något min nya arbetsgivare möjliggör.

Vad är din roll på ViewBase och vad gör du just nu?

I min roll som beslutsstödskonsult kommer jag hjälpa våra kunder att fatta bättre beslut genom bättre insikter. För att kunna göra det läggs just nu merparten av min arbetstid på utbildning inom olika delar av våra lösningar. Parallellt med självstudier hos Qlik med inriktning mot Data Architect kommer jag även spendera tre dagar denna vecka hos Planacy, vår partner för budget och prognos.

Vilka kunskaper besitter du som du tror ViewBase drar nytta av?

Från min tvärvetenskapliga utbildning kommer jag kunna sammanväva tekniska kunskaper, bland annat inom statistik, databasteknik och algoritmer, med humanistiska, exempelvis inom företagsekonomi, innovationer och nätverk. Med nämnda kunskaper och mina erfarenheter från restaurang-, detaljhandels- och e-handelsbranschen i bagaget ser jag fram emot att kunna skapa värde för våra kunder tillsammans med mina kollegor.

Vad gör dig glad på jobbet och vad brinner du för?

Att förena min kunskap med företagets samlade expertis för att finna lösningar åt våra kunder är något jag ser framemot. I en värld där allt mer digitaliseras och produktionen av data bara ökar känns det spännande att jobba på ViewBase. De företag som inte strävar efter att bli mer datadrivna kommer få det svårt hänga med i utvecklingen, här kan jag göra skillnad.

Jesper Byström & Andreas Brösemyr.

Möt Jesper Byström

Vem är du, på vilket kontor jobbar du, och hur länge har du jobbat på ViewBase?

Mitt namn är Jesper Byström. Jag är en social och driven kille som gärna arbetar med andra människor samt tar mer än gärna mig an svåra problem. Jag är född och uppväxt i Stockholm, vilket även är där jag nu jobbar.

Vad var avgörande för att du valde ViewBase som din nya arbetsgivare?

Det mest avgörande var kontakten jag fick med VDn Olaf under min första intervju, kontakten med konsultchefen Greger under min andra intervju samt att jag inkluderades bland alla anställda när jag var på kontoret för intervjuerna. Jag kände mig välkommen och som en i gänget på en gång.

Vad är din roll på ViewBase och vad gör du just nu?

Jag jobbar som beslutsstödskonsult (Business Intelligence konsult). Det innebär att jag hjälper kunder med att extrahera, transformera samt visualisera deras data i en form som dem vill se det i. Till en början var det mycket utbildning men jag är redan igång med kunder och hoppas kunna fortsätta med bara det framöver.

Vilka kunskaper besitter du som du tror ViewBase drar nytta av?

Framförallt tror jag att det är egenskaper som nyfiken, social och logisk.

Nyfiken, då det är mycket att lära sig och jag tror inte heller att man någonsin blir fullärd. Det gäller att ständigt lyssna och ta in ny information om hur man bör gå tillväga på bästa sätt i sitt dagliga arbete.

Social, då yrket kräver att man jobbar tillsammans med andra dagligen. Vare sig det är kollegor eller kunder så kräver det daglig kontakt med andra människor, och att jag är social och öppen som person underlättar därför mycket.

Logisk, då arbetet inkluderar rätt mycket felsökning vid testning och där hjälper det verkligen att vara logisk och att älska att lösa problem.

Vad gör dig glad på jobbet och vad brinner du för?

Varför jag valde att söka jobbet som BI-konsult var för att jag verkligen brinner för att se att företag nyttjar tillgänglig data till att generera företagsnytta. Det är även väldigt häftigt att få sätta sig in och lära sig mer om olika företag som vi jobbar med här på ViewBase.

Sedan, som jag nämnde tidigare, gillar jag verkligen den öppna miljön som finns här på kontoret. Det blir mycket roligare så.