Möt Emanuel – ViewBase nyanställda

Möt Emanuel – ViewBase nyanställda

Vem är du, på vilket kontor jobbar du, och hur länge har du jobbat på ViewBase?

Jag heter Emanuel Hult och är den nyast anställda vid kontoret i Karlstad. Jag har nu tagit mig igenom ganska exakt två arbetsveckor.

Vad var avgörande för att du valde ViewBase som din nya arbetsgivare?

Efter att ha pendlat dagligen till Stockholm i två år så började det bli dags att överge fakirexpressen (05:56 tåget till Stockholm) och leta efter ett nytt jobb i Karlstad. Jag insåg ganska snart att business intelligence är det område som jag skulle trivas bäst med och få bäst utväxling på min utbildning och tidigare erfarenheter. Så när den lediga tjänsten som BI-konsult hos ViewBase dök upp så var jag direkt väldigt intresserad, ett intresse som bara ökade efter samtliga intervjuer. Jag fick direkt intrycket av att det fanns en sund kultur inom bolaget. Att det finns utrymme att ha ett rikt liv även utanför jobbet utan att behöva kompromissa med nivån på den intellektuella utmaningen på jobbet.

Vad är din roll på ViewBase och vad gör du just nu?

BI-konsult eller beslutsstödskonsult om man så vill, så jag kommer att jobba med att utveckla och förbättra BI-lösningar för företag men också att hjälpa dem att tolka de siffror som de får ut. Tidigare har jag framförallt jobbat med att utför statistiska analyser, tolkning och presentation av data så de första 1–2 veckorna är det utbildning som står på schemat med både självstudier med hjälp av Qliks stora bibliotek av utbildningsmaterial och genomgångar med kollegor för att få en djupare kunskap i verktygen och i bolaget.

Vilka kunskaper besitter du som du tror ViewBase drar nytta av?

Jag kommer in i Viewbase med en lite annorlunda bakgrund med skolning i nationalekonomi och statistik snarare än IT. Senast kommer jag från 3,5 år på en managementkonsult-byrå i Stockholm där min uppgift har varit att analysera och visualisera data och hjälpa till med att dra stringenta slutsatser och nästan ännu viktigare, veta när man inte kan dra slutsatser utifrån tillgänglig data.

Vad gör dig glad på jobbet och vad brinner du för?

Kollegor och problemlösning är det korta svaret. Jag är en oerhört social individ med en hjärna som går på ständigt högvarv så att få syssla med problemlösning som är intellektuellt stimulerande är något som får upp mina energinivåer. Sen är jag ju svag för en bra AW med kollegorna, att få lära känna och umgås med dem utanför arbetsplatsens ramar och strukturer ger verkligen mycket.

Emanuel Hult.