Moa berättar om sitt år som trainee på ViewBase

Hej Moa!

Du har nu gått ViewBase och CombinedX traineeprogram under 2021/22. Berätta lite mer, vad var det som gjorde att du sökte till programmet och just ViewBase? 

 

-Jag visste sedan innan att jag gärna ville börja som trainee och hade precis fått upp ögonen för beslutsstöd som jag kände att jag ville satsa på. ViewBase och CombinedX traineeprogram gav en bra känsla som gjorde att det kändes självklart att söka.

 

Hur har programmet varit upplagt?

-Vi har haft flera utbildningsmoduler utspridda under programmets gång, där vi alla traineer från de olika orterna och bolagen samlats. Dessa kretsade kring olika teman, såsom kommunikation och projektledning och varvades med föreläsningar och praktiska övningar. Då modulerna sträckt sig över två dagar har det även funnits gott om tid att umgås och ha roligt tillsammans. Mellan de fysiska träffarna har vi även haft regelbundna digitala avstämningar.

 

Vad tar du främst med dig från din tid som trainee?

-Alla fantastiska människor som jag lärt känna! Utbildningsmässigt tar jag framför allt med mig kunskap kring kommunikation och självledarskap som jag redan känner att jag haft stor nytta av.

 

Har du gjort något extra minnesvärt?

-Första kundmötet jag höll i själv kommer jag nog alltid minnas. Det kändes stort att få visa upp och diskutera något jag åstadkommit och det var en väldigt skön känsla när det även mottogs bra.

 

Varför skulle du rekommendera andra att söka?

-För att det är en perfekt start på arbetslivet och garanterat en både utvecklande och rolig period. Som trainee ges man möjligheter att knyta kontakter över bolagsgränserna inom CombinedX och få massa värdefull utbildning som kommer vara användbar under resten av karriären.

 

Nu när programmet är slut, vad har du för planer framöver?

-Jag kommer fortsätta på ViewBase och framöver planerar jag att ta en allt större roll i de projekt jag är involverad i och fortsätta jobba för att bli en vassare konsult.

Vad innebär programmet?

Trainee-programmet på ViewBase är en del av koncernen CombinedX program där du tillsammans med traineer från andra företag inom koncernen får en gemensam utbildning i konsultrollen, självledarskap, affärsmannaskap och kommunikation under 6-månader. Under utbildningsprogrammet kommer du att tilldelas en mentor och delta i studiebesök, seminarier och samverkansaktiviteter som bygger på ditt professionella nätverk.