Maija berättar om sitt år som trainee på ViewBase

Möt Maija Happonen – trainee på ViewBase

 

Hej Maija! Du har gått ViewBase och CombinedX traineeprogram under 2020/21. Berätta, vad var det som gjorde att du sökte programmet?

– Jag sökte traineeprogrammet för att jag ville få en start i arbetslivet med utbildning och lärande, där jag fick möjlighet att starta med andra traineer. Jag tycker gemenskap är viktigt och att få ett bredare nätverk genom traineeprogrammet tror jag är toppen. Därför sökte jag programmet.

Hur har programmet varit upplagt?

– Programmet har inneburit att vi haft olika moduler som respektive CX-bolag hållit i. Modulerna var cirka 2 dagar i månaden. Under dessa moduler så pratade vi ledarskap, kommunikation och personlig utveckling, vilket var toppen när vi precis börjat våra karriärer. Vi hann dessutom med en resa till Karlstad som var superrolig! De flesta träffar blev dock digitala, men man lärde sig mycket från dem ändå.

Vad tar du främst med dig från din tid som trainee?

– Tar med mig hur man bästa kommunicerar i mejl och hur man bygger bra företag. Och självklart tar jag med mig de fina traineevännerna jag fått!

Varför skulle du rekommendera andra att söka?

– Om du är ny från högskolan så kan arbetslivet vara lite överväldigande och då ger traineeprogrammet en mjuk start. Att vara del av ett litet bolag, men även en stor koncern, innebär intressanta möjligheter och många vägar framåt. Du får två kontaktnätverk, på ViewBase och på CombinedX. Om du dessutom brinner för Data, Business Intelligence och hållbarhet så är ViewBase och CombinedX en spännande plats att vara på.

Snart är programmet slut, vad har du för planer framöver?

– Under min tid på ViewBase har jag startat upp CombinedX hållbarhetsarbete. Hållbarhet är något jag brinner för och är utbildad inom. Jag insåg genom detta att jag vill lägga 100% av mitt fokus på hållbarhet. Jag ska därför vidare från ViewBase på nya äventyr, till ett start-up som automatiserar hållbarhetsrapportering. Det ska bli superspännande!

 

Är du intresserad av att gå ViewBase traineeprogram? Sök tjänsten här!