Vill du jobba i framkant med Business Intelligence ?

Vi och våra kunder behöver dig

Möt ett par av våra konsulter

Vi har ställt ett par frågor till några av våra stjärnkonsulter. Varför valde ni ViewBase, vad värdesätter ni mest, vad driver er i er utveckling, vad är roligast på jobbet och har ni några tips till någon som är intresserad av BI?

Vill du jobba med den senaste tekniken och samtidigt nära kundens affär?

ViewBase brinner för att förenkla vardagen för beslutsfattare. Vi tar en aktiv roll och hjälper våra kunder i den digitala transformationen med kunskap om BI och utvalda branscher. Vi är en rådgivare och partner i deras utveckling.
Vi är ett BI-företag som möter denna efterfrågan genom att erbjuda företag och organisationer integrerade helhetslösningar. BI-lösningar som är anpassade och integrerade i kundens specifika affärsverksamhet.

Vill du jobba i framkant med Business Intelligence?

Vi och våra kunder behöver dig.

Vill du jobba i framkant med den senaste tekniken och samtidigt nära kundens verksamhet och affär?

  • Ser du dig som en rådgivare och partner i kundens digitala utveckling?
  • Vi hjälper våra kunder till insikt för bättre beslut – vill du vara med och göra skillnad?
  • Vi utvecklas som grupp och som individer – vill du utvecklas med oss?
  • Vi etablerar oss nu i Uppsala och fortsätter att växa i Karlstad och Stockholm, vill du vara med och bygga upp vår verksamhet?

Vilka är ViewBase?

Vi har sedan 2006 levererat beslutsstöd som skapat värde för våra kunder. Idag är vi 26 medarbetare som varje dag engagerar sig i våra kunders beslutsstöd.

  • Vi är experter på Qlik plattform och levererar även Microsofts (Power BI).
  • Vi är starka inom detalj- och e-handel, energisektorn, restaurang och tillverkande industri.
  • Vi har kunder inom privat och offentlig sektor.

Vi söker fler ambitiösa konsulter till vårt team

Vi söker dig som har Akademiskt utbildning inom IT, meriterande med en ingenjörsutbildning, god erfarenhet av BI-verktyg som Qlik och Power BI. Vi vill att du talar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Vi erbjuder dig struktur och flexibilitet, utveckling och reflektion, utmaningar, glädje och härliga kollegor. Vi sätter konsulten i fokus med resultatet att kunden får det bästa.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Uppsala, Stockholm eller Karlstad
Lön: Enligt överenskommelse

Om du tycker detta känns intressant så tycker vi du ska höra av dig till mig eller vår VD Olaf Glöersen.

/Greger Blomster, Konsultchef

Kontakta

Greger Blomster
greger.blomster@viewbase.se
Ring: 070-862 96 01 för mer information.

Läs vad våra nyanställda på ViewBase tycker

Vegar Lie Arntsen

Vem är du, på vilket kontor jobbar du, och hur länge har du jobbat på ViewBase?

– Jag heter Vegar Lie Arntsen och är rätt nyanställd på ViewBase nyaste kontor i Uppsala. Jag har precis hunnit klart med min andra arbetsvecka.

Vad var avgörande för att du valde ViewBase som din nya arbetsgivare?

– Utöver att jag får arbetsuppgifter som jag ser fram emot att ta tag i så är det viktigt för mig att veta att jag kan balansera arbetsliv med familjeliv här på ViewBase. Det blir fort ett pussel när jobb, hämtning, lämning, handbollsträningar, musikskola och annat ska gå ihop, så en viktig del av mitt beslut berodde på att jag ges möjlighet att själv styra min här på ViewBase. Det var också viktigt för mig at tro på ViewBase affärside, ledning och arbetssätt, något som jag fick under de samtal jag hade med bl.a. VD Olaf och Konsultchef Greger innan jag började jobba här.

Vad är din roll på ViewBase och vad gör du just nu?

– På ViewBase kommer jag dels arbeta som konsult inom beslutstöd samtidigt som jag är med i ViewBase produktråd som har som ansvar att förvalta och vidareutveckla ViewBase paketerade lösningar där vi idag har erbjudanden kring uppföljning inom E-handel, Energibolag och Restauranger samt en lösning för tidrapportering och analys. Just nu är jag inne på min andra vecka i ett konsultuppdrag tillsammans med flera kolllegor hos en kund som bl.a. vill förbättra sin uppföljning av fakturering och ekonomi.

Vilka kunskaper besitter du som du tror ViewBase drar nytta av?

– Jag har arbetat i olika beslutstödsprojekt i över 10 år och under den tiden i huvudsak använt Qliks produktportfölj, QlikView, Qlik Sense, NPrinting, etc. Det har gett mig lärdomar om vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra, något ViewBase och våra kunder kommer dra nyttja av i de konsultuppdragen jag arbetar i och inom utvecklingen av de paketerade lösningarna. ViewBase kommer även kunna dra nyttja av mina produktspecifika tekniska kunskaper så som kodning, systemförvaltning och konfigurering som jag gärna delar med mig av både internt på ViewBase, med våra kunder och i Qlik-communityet.

Vad gör dig glad på jobbet och vad brinner du för?

– Något som gör mig glad på jobbet är att se/höra uppskattningen de lösningar jag levererar hjälper personer och eller organisationer. Det kan vara från att hur vissa arbetsmoment blir lättare till mer omvälvande insikter om hur ens organisation fungerar. Jag vill gärna se detta i alla leveranser vi gör och tycker det är jätteviktigt att både jag/vi som leverantör förstår vad mottagaren behöver, men också att kunden förstår vad den har fått efter en leverans av oss.

– Vill passa på att säga jag verkligen ser fram emot att komma in i laget och lära känna alla mina nya kollegor på alla våra orter.

Henrik Rendahl

Vem är du, på vilket kontor jobbar du, och hur länge har du jobbat på ViewBase?

– Henrik Rendahl, jobbar på Karlstad-kontoret sen augusti 2019.

Vad var avgörande för att du valde ViewBase som din nya arbetsgivare?

– Avgörande för mig var det personliga engagemang jag kände under intervjuerna. Viewbase representanter förmedlade på ett mycket passionerat och trovärdigt sätt hur de brinner för att hjälpa kunden. De framhävde också vikten av allt som inte har med teknik att göra vilket jag upplever att många IT-företag ofta glömmer bort.

Vad är din roll på ViewBase och vad gör du just nu?

– Min roll är att tillsammans med kunden skapa en plan för arbetet mellan leveranserna. Det kan handla om underhåll, uppgradering, support och mycket annat. En viktig del är också att samla feedback från kunden så att vi hela tiden kan förbättra vår leverans.

Vilka kunskaper besitter du som du tror ViewBase drar nytta av?

– Jag är i grund och botten nätverkstekniker men har också arbetat mycket med webb- och integrationsutveckling. Har dock på senare år nischat mig mer åt automatisering och processutveckling. Jag är Microsoft Azure Administrator Associate samt certifierad inom bland annat ITIL 4 och iCore.

Vad gör dig glad på jobbet och vad brinner du för?

– Jag brinner för effektivisering av processer samt att tillsammans med andra hitta tvärvetenskapliga lösningar.

 

SKICKA IN DIN ANSÖKAN

 

Ladda upp din CV i PDF format.