En runda med applåder till vår Qlik-expert Vegar

En runda med applåder till vår Qlik-expert Vegar

Qlik har en spalt i sitt community, “Round of Applause”, där en av deras 120 000 medlemmarna profileras varje månad. Vi blev såklart extra stolta när vår stjärna Vegar Lie Arntsen, fick den ärofyllda applåden i februari.

Vegar arbetar som Qlik-konsult på ViewBase Uppsala, och har erfarenhet från BI och Qliks analysverktyg sedan 2010. Som en frekvent och produktiv användare i Qliks community har Vegar kunnat hjälpa många andra medlemmar med sina frågor och problem. Vegar har legat stabilt på topplistan som en av dem som fått mest uppskattning för sin hjälp till andra under de senaste åren. Själv har han som riktmärke att logga in och bidra med något varje dag.

På frågan om vad som är roligast med att bli profilerad på communityt och få en “Round of Applause” så svarar han direkt att det är den positiva feedback han får från andra användare.

”Jag tycker att det är roligt att skriva där, säger Vegar. Folk är duktiga på att svara och ge sin uppskattning på den hjälp som ges av andra”.

Han upplever att hans engagemang i gemenskapen har gjort honom till en bättre Qlik-utvecklare och administratör. Det är stor skillnad på att kunna något och på att kunna förklara det till andra, säger Vegar.

 ”Genom att utmana mig själv till att förklara saker för andra så har det också ökat min förståelse och gjort mig till en bättre konsult.”

Qliks Community är en samlingsplats där både Qlik-anställda, partners och kunder kan mötas, ställa frågor och utväxla idéer. Titta in här och se om även du kan vara med att bidra till Qlik-gemenskapen.