Amazon – ny försäljningskanal

Beslutsstöd för er Amazon-kanal

Amazon som sedan länge är en global e-handelsjätte har nu också lanserat den svenska sajten amazon.se. En kanal som många svenska företag, både de med ny och etablerad e-handel, kan dra nytta av för att öka sin försäljning.

Det faktum att Amazon har lanserat den svenska sajten gör att fler företag kommer att behöva beslutsstöd för att integrera kanalen med andra datakällor. Amazon kan ibland upplevas som en svåranalyserad försäljningskanal, och genom ViewBase lösning kan vi hjälpa e-handelsföretag att förenkla detta. Vår Lösning för E-handel hjälper företag att hela tiden vara uppdaterade med rätt underlag i allt från försäljningsstatistik till lagersaldo, för att kunna fatta rätt beslut för sin verksamhet.

The Friendly Swede

Ett svenskt företag som sedan tidigare har sålt sina produkter på den internationella sajten är The Friendly Swede. The Friendly Swede har valt ViewBase Lösning för E-handel och vi har kunnat tillhandahålla dem med verktyg för dagligt beslutsunderlag kring försäljningsanalys och logistik. Läs mer om hur vi har hjälpt The Friendly Swede här.

Hur skapar vi värde för er?

Lanseringen av amazon.se innebär en ny försäljningskanal men också en ny datakälla, som företag med fördel bör ta hänsyn till vid e-handelsanalyser. Vår Lösning för E-handel kan stötta företag i arbetet med att väva ihop Amazon och andra datakällor till en gemensam total analys.

Några av fördelarna är:

  • Ni får en webbaserad samlad analys som ni kan nå från dator, läsplatta eller mobil. Vi skaparen total summerad bild med möjlighet att bryta ner till specifik säljkanal och artikel etc.
  • Ni får en daglig analys korrelerat mot referenser som ni önskar. Kanske är det budget, föregående år etc.
  • Ni får en Lageranalys med en specifik inköpsmodul.

Ni kommer att spara åtskilligt med tid då analysen varje dag uppdateras automatiskt. Med några få klick bryter ni ner totalen till just det ändamål ni var ute efter.

Besök vår landningssida för ViewBase Lösning för E-handel, för att läsa mer om hur ni integrerar bland annat Amazon som en av flera externa datakällor för att få koll på era kanaler och er försäljning.

Kontakt:

Lars Sjögren
lars.sjogren@viewbase.se
+46 709 567 769